online hoogbegaafdheid test

Ben je hoogbegaafd? Hoogbegaafdheid test

c

Zelfkennis en een hoogbegaafdheid test

Zelfkennis en reflectie op je eigen gedrag zijn een belangrijke eerste stap om je weg in het leven te vinden.

Het gaat niet om een label, want niemand is in een hokje te plaatsen. Toch is het zo dat je wel een soort verpakking nodig hebt om te weten wie je bent en waar jij behoefte aan hebt.

Alleen herkenning in de persoonskenmerken van hoogbegaafdheid is onvoldoende. Professionele begeleiding bij het vaststellen van hoogbegaafdheid is noodzakelijk.

Hoogbegaafdheid is meer dan een IQ van 130- plus.

De verbanden tussen de persoonskenmerken en jouw persoonlijkheid kan een professioneel begeleider jou laten zien. Daardoor krijg je inzichten, handvatten en voel je je stevig in je schoenen staan zodat je kunt groeien en bloeien.

Test je hoogbegaafdheid

Hieronder vind je een lijst met uitspraken die ik regelmatig in mijn werk tegenkom. Veel uitspraken zijn gebaseerd op persoonlijkheidskenmerken en gedrag dat bij hoogbegaafdheid hoort.

Om je een beeld te geven van uitspraken die gerelateerd zijn aan hoogbegaafdheid geef ik je tien voorbeelden.

Scores op de hoogbegaafdheid test

Geef op de eerste 10 uitspraken een cijfer van 0 (helemaal niet van toepassing) tot en met 10 (helemaal van toepassing).

    Nr.    HB- uitspraken        Sterkte 0-10
 1Veel mensen leven hun leven, maar ik heb een hogere missie in de maatschappij 
 2Anderen zeggen vaak dat ik té ben, té intens, té perfectionistisch, té ongeduldig, té kritisch, té moeilijk, té gevoelig, té overdreven 
 3Om 6 uur gaat mijn denken aan, ik kan zo snel en divergent denken, maar het is soms ook complex 
 4Als zaken niet eerlijk verlopen word ik diep van binnen boos, het voelt onrechtvaardig en niet integer, ik kan daar eindeloos over discussieren 
 5Ik voel me zo anders! Op de basisschool voelde ik me al een vreemde eend in de bijt 
 6Ik stel veel waaromvragen 
 7Ik raak geïrriteerd als iets lang duurt 
 8Ik heb last van labels in mijn shirts en de geluiden in een grote ruimte 
 9Het lijkt wel of ik een andere taal dan mijn managers spreek 
 10Ik vind veel dingen leuk, maar als ze eenmaal gestart zijn, raak ik verveeld en ga ik op zoek naar iets nieuws 
   NA COACHING HOOR IK UITSPRAKEN ALS: 
 1Door coaching en persoonlijke ontwikkeling interesseert het me nu niet meer wat anderen van mij vinden 
 2Frustratie! Sinds ik weet waar het vandaan komt, is het minder frustrerend 
 3Ik heb nu woorden om aan te geven wat mij uniek maakt zodat ik kan gaan doen wat ik het allerliefste doe 
 4Sinds dit inzicht is mijn zelfvertrouwen ontzettend gegroeid omdat ik veel beter begrijp wat er gebeurt in de interactie en wat ik moet doen om gehoord te worden 
 5Mensen ervaren mij als prettiger en zo ben ik in een positieve spiraal beland 

Scores op de hoogbegaafdheid test

Scores gelijk aan of boven de 7½ wijzen op hoogbegaafdheid. Veel mensen herkennen zich in bovenstaande uitspraken, welke veelal duiden op kenmerken van hoogbegaafdheid.

Het feit dat je je hierin herkent betekent niet automatisch dat je hoogbegaafd bent. Daar is écht nader onderzoek voor nodig.

Deskundig onderzoek naar hoogbegaafdheid

Ik nodig je graag uit om op ontdekkingsreis te gaan of jouw persoonlijkheidskenmerken, je drijfveren en talenten samengaan met de persoonskenmerken van hoogbegaafdheid.

Ik nodig je van harte uit te gaan onderzoeken wat je in je leven wilt bereiken. Hoe wil jij je leven beleven. Wil je vrijheid? Dat klinkt al als een belevenis! Laten we samen op ontdekkingsreis gaan.

Als je met mij samenwerkt

In mij vind je een gelijkgestemde die je aanvoelt en begrijpt. Vanuit mijn visie, gebaseerd op de positieve psychologie (TMA), Relational Frame Therory (RFT) en de derde generatie psychologie; Acceptance and Commitment Therapy (ACT) telt alleen de vraag: “wat wil jij met je leven?”

Ik werk intuïtief en met wetenschappelijk onderbouwde modellen zoals de Talent Motivatie Analyse als persoonlijkheidsonderzoek en de ACT. Daarnaast profiteer jij van mijn bedrijfskundige, psychologische, management en verpleegkundige kennis en jarenlange ervaring.

Herken jij je in de uitspraken die op hoogbegaafdheid duiden? Als je je verder wilt verdiepen in hoogbegaafdheid is er een uitgebreide lijst samengesteld zodat je nog beter kunt testen of er mogelijk sprake is van hoogbegaafdheid.

Hier vind je de downloadlink naar de hoogbegaafdheid test.